HomeEverdingenOns huisBewonersWeerstationWatersnoodVerbouwing (1)Verbouwing (2)

Verbouwing

Index:
Slopen
Bouwweg
Graven
Beton
Metselen
Vloer
Spanten
Metselen
Hout
Dak
Dakpannen
Betimmering
Hout
Dakramen
Verder
Doorbraak
Deuren
Kleurtje

In september 2007 zijn we met de grootste verbouwing van ons leven begonnen. Na bijna twee jaar gaan we een deel van onze woning herbouwen. Het gaat hier om de stal. We willen deze ruimte graag bij de woning betrekken, maar de huidige stal stort zo ongeveer in. Ook de fundering is gebroken. Dus.... in september gaat de aannemer de huidige fundering vervangen. Daarna komt er zo'n 80cm metselwerk, en de rest wordt hout.

Deze verbouwing hadden we al bedacht toen we het huis kochten. Het huisje zelf is namelijk niet erg groot, dus wat extra ruimte is zeer welkom. Om een voorbeeld te geven: onze huidige slaapkamer is eigenlijk een klein zoldertje, dat zo laag is dat er geen bed kan staan. We slapen dus al 2 jaar op de grond! We zijn blij dat we niet gelijk na de koop zijn gaan verbouwen, want de plannen zijn intussen wel iets gewijzigd. Zo gaan we er nu een puntdak opzetten, zodat we boven een slaapkamer kunnen maken (oorspronkelijk hadden we die beneden bedacht in de nieuwbouw). Beneden kunnen we dan een soort hobbyruimte maken met openslaande deuren.

Zo'n verbouwing vraagt nogal wat voorbereidingen. Zo zijn we in november 2006 begonnen met de tekeningen. De eerste schets lag nog net voor kerst bij de gemeente, en in mei hadden we uiteindelijk de bouwvergunning binnen. Na een vervelende juli-maand (zie Watersnood) konden we in augustus toch nog op tijd de sloophamer pakken, de muren platgooien en afvoeren.

Om met zware spullen (denk bijvoorbeeld aan een betonmixer) bij ons huis te komen, wordt er een tijdelijke weg aangelegd. Ons straatje is namelijk niet geschikt voor bouwverkeer. Dankzij de medewerking van enkele buren kunnen we via hun weilanden toch een weg maken m.b.v. rijplaten.


Indeling van de begane grond