HomeEverdingenOns huisBewonersWeerstationSlopenBouwwegGravenBetonMetselenVloerSpantenMetselenHoutDakDakpannenHout [2]dakramenBetimmeringen verderDoorbraakDeurenEen kleurtje

Maandag 10 september: Metselen

Het beton is in zoverre uitgehard, dat er nu op gemetseld kan worden. Maar eerst wordt de bekisting nog even verwijderd. Dan worden er dus muurtjes op gemetseld, die straks het hele gebouw moeten dragen.

De aannemer had de bakstenen vrijdagmiddag al gebracht, zodat wij ze in het weekend vast naar het midden van de bouwput konden verplaatsen. Nou, dat hebben we geweten: dat is nog best zwaar werk! Mijn rug voelde maandagochtend aan als een hardhouten plank, en Wytske had spierpijn.

Omdat deze stenen niet zichtbaar zijn, gebruikt de aannemer restanten van eerdere bouwwerken. Zo krijgen die stenen toch nog een bestemming. En het ziet er nog leuk uit ook, maar ja, niemand die het straks nog ziet...


De bekisting wordt weer verwijderd. Deze was gebruikt voor het storten van het beton, maar is nu overbodig.Voor metselen heb je natuurlijk cement nodig.Wat een bedrijvigheid! Met vier man schiet het werk wel op.Er zijn openingen gelaten voor de spanten. Er komen 2 stalen spanten in het gebouw die in het midden voor extra stevigheid moeten zorgen.


In de tussenmuurtjes zijn openingen gelaten zodat je daar later nog onderdoor kunt kruipen. Ik hoop dat ik daar doorheen pas?