HomeEverdingenOns huisBewonersWeerstationSloop (1)Sloop (2)VloerSloop (3)Nieuwe muurStucwerkPechSchuifpuiDakFornuisKastjes

Vloer

December 2008 - Ernest heeft drie weken kerstvakantie opgenomen, zodat we flink door kunnen werken aan de keuken. Het sloopwerk is grotendeels gereed, maar de vloer moet er nog wel uit worden getikt. Ondertussen kan een begin gemaakt worden met de opbouw, namelijk het schuren en gronden van het plafond, en het stucen van de muren.


Stucen: misschien niet zo snel als een stucadoor, maar het eindresultaat is hetzelfde.


Leny ontfermt zich over het plavond. De balken zijn erg ruw, dus dat is flink schuren.


Hulp uit onverwachtse hoek: Etienne is een weekje terug in Nederland en biedt aan om te helpen. Leny begint net met de eerste laag grondverf.


Deze zomer kochten we een bolderkar. Handig voor in de tuin, maar ook voor het klussen.


Van de oude vloer is niet veel meer over, alleen nog ruw beton. Hier gaan we leidingen in/op leggen, daarna meer beton.


Etienne heeft de vloer ingeslepen, Ernest bikt nu de gleuf voor de afvoer.


De afvoer ligt erin, en de waterleidingen inmiddels ook. Die flexibele koperbuis met kunststof afscherming werkt snel en makkelijk.


Etienne ontfermt zich over de put waar de watermeter in zit.


De nieuwe waterleiding doet het, eindelijk zijn alle spookleidingen verleden tijd. En bij gebrek aan een koppelstuk hebben we al een waterkraan in de keuken...


Nu kan de vloer worden gestort. Ernest mengt het beton, Wytske vervoert het met de kruiwagen, en Etienne trekt de vloer glad.


Op kerstavond rond 21 uur ligt de vloer erin, zodat deze tijdens de kerstdagen kan harden.